Tanker om tings værdi

image

I dag har jeg virkelig fået slået en ting fast.
Nemlig, at ting, jeg ikke bruger, ikke har nogen værdi. Det kan godt være, der står et par sko i skabet til 1100,- men de er ikke 1100,- værd, hvis jeg ikke bruger dem eller som minimum holder af dem.

Tidligere har jeg kun ville sælge dette par sko, hvis jeg kunne få noget for det. “For hey, de kostede faktisk 1100,-!” -og så skal jeg da have 500,- for dem. Mindst!
Men sagen er bare den, at de 1100 er brugt. Og de 1100 er hverken mere eller mindre brugt, hvis jeg bruger skoene, har dem liggende i skabet eller forærer dem væk.
Jeg vil også godt indrømme, at jeg ikke budgetterer med vidersalg, når jeg køber noget.
Og alligvel, så kender de fleste af os det, at hvis en ting var dyr, så giver man den ikke bare væk. Næh, den vil jeg gerne have penge for.
Det er bare sjovt, når der er tale om en overflødig ting. En ting, der ikke skal tjenes ind, for at få råd til en ny. En ting, som du alligevel ikke bruger.
Det er sjovt, som vi kan holde fast i ting, som ikke har værdi for os, bare fordi der står et par tal på æsken. Et par tal, der fortæller hvor mange lapper papir, vi i sin tid skulle bytte for at få varen.

I dag har jeg været på loppemarked. Jeg solgte og solgte. Jeg solgte alt det, jeg ikke bruger. Jeg solgte uden tanke, på hvad jeg havde brugt. For mig havde tingene ingen værdi. Pengene ER brugt. Og for nogle stykker tøj endda for 10 år siden.

Til sidst solgte jeg det til 1 krone stykket. Frit valg! 1 krone! Støvler, stilletter, silkekjoler, kopper, what ever. Køb for den symbolske en-krone. Jeg skulle ikke have noget bagage med hjem.
Resten røg til Syrien ♥

Ja, det kan godt være de sko kostede mig 1100, men de tjente sig slet ikke ind i bunden af skabet. Faktisk så KRÆVEDE de. De krævede opmærksomhed, plads, støv, dårlig samvittighed og meget mere.
Jeg ville ikke blive et rigere menneske af at få dem med hjem igen. Jeg ville ikke få de 1100 kroner mere “igen”.
Og jeg ville bestemt ikke blive et lykkeligere menneske!

Det her nonshop-aka-ryd-op-i-dit-liv er sjovt!

Det startede her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *